Brouwerij De Glazen Toren 20 jaar!!

                 2004 – 2024

wordt gevierd met een uniek feestbier. Hou het in de gaten!

Onze bieren

Bier in de kijker

Saison d'erpe-Mere

De Saison d'Erpe-Mere is een type saison, een kenmerkende specialiteit van Henegouwen, met een alcoholgehalte van 6.5%. Het heeft een licht gesluierde, strogele kleur en een stabiele witte schuimkraag. Het bier heeft een hoppig aroma met citrusnoten, en een subtiele maar fijne bitterheid. Het staat bekend om zijn sterke bruisendheid.

Overzicht

Alle bieren bij Glazen Toren

Hieronder een overzicht van al onze bieren

Lentebier

De Blond heeft een alcoholgehalte van 9.0% en kenmerkt zich door een gesluierde intense gele kleur met een stevige, fijnmazige witte schuimkraag. Het bier biedt een volmondige ervaring met hopzuurtjes, lichte alcoholzoetheid, een hoppig aroma en een lange afdronk.

Canaster

De Scotch heeft een alcoholgehalte van 8.7% en presenteert zich met een roodbruine kleur en een romige, gebroken witte schuimkraag. Het biedt een aroma van banaan en rozijntjes, gevolgd door een krachtige en droge afdronk.

Cuvée Angelique

De Dubbel Special Belge heeft een alcoholgehalte van 8.3% en presenteert zich in een roodkoperkleurige tint met een gebroken witte fijnmazige schuimkraag. Het bier biedt een caramelmoutig karakter, droog met opvallende bitterheid, en eindigt met een lange afdronk waarin subtiele hoptoetsen te proeven zijn.

Jan De Lichte

Dit Witbier heeft een alcoholgehalte van 7.0% en kenmerkt zich door een lichtgesluierde, bleke kleur met een witte schuimkraag. Het biedt een aroma van grapefruit met hints van koriander, een kruidige smaak en een lange droge afdronk.

Ondineke, oilsjtersen tripel

Deze Tripel heeft een alcoholgehalte van 8.5% en onderscheidt zich door zijn goudblonde kleur, stevige schuimkraag, volmondige smaak met zachte hopaccenten en een zijdeachtige textuur met fijne pareling, wat leidt tot een ronde afdronk.

Saison d'Erpe-Mere

Saison d’Erpe-Mere is een Henegouwse specialiteit met 6.5% alcohol, gekenmerkt door een licht gesluierde strogele kleur, hoppig citrusaroma, fijne bitterheid en sterke bruisendheid.