De Glazen Toren in de Spaanse Zon

 

De Glazen Toren bij de nieuwe Spaanse importeur en onder de Spaanse zon in Barcelona, Madrid en Valencia!!!

-11 oktober 2016-


De Glazen Toren maakt een nieuwe intrede in Japan!

Jef met Koichi Fujita

 

De brouwerij sloot een overeenkomst met Japanner Koichi Fujita, eigenaar van 5 ultra moderne, grote pubs in Tokyo en één pub in de stad Sendai.

Vanaf januari is het volledige gamma van de Glazentorenbieren te proeven in de pubs aangeduid op de plattegrond van Tokyo. De Belgische ambassadeur van België in Japan (Erpe-Merenaar Gunther Sleeuwagen), een bierliefhebber, is bijzonder enthousiast over de komst van de bieren van zijn geboortedorp.

Pub locations

-11 oktober 2016-


Saison wint in Noorwegen

 

De Glazen Toren valt in de prijzen in Noorwegen met Saison d'Erpe Mere. Bij een wedstrijd georganiseerd door een befaamd Noors tijdschrift werd onze Saison met één puntje verschil tweede in de wedstrijd. We zijn dan ook bijzonder trots en blij dat onze Saison ook in Noorwegen in de smaak valt. Voor wie meer wil weten, hier is het originele artikel.

 

-21 juli 2015-


Glazen Toren op festivals Italië en Noorwegen

Zythos Italië

Naar het voorbeeld van het Belgische ZYTHOS bierfestival (25-26 april 2015 in de Brabanthal van Leuven) wordt er door Italië een gelijkaardig ZYTHOS bierfestival georganiseerd in Treviso (nabij Venetië).

Zoals in Leuven zal De Glazen Toren ook deelnemen aan dit festival. Het festival gaat door in een pracht van een locatie op  6 en 7 juni 2015. Twee andere festivals waaraan De Glazen Toren in Italië zeker deelneemt is het festival OROBIE te Bergamo van 19 – 21 juni 2015 en uiteraard ook het spectaculaire Villagio della Birra in Buonconvento (nabij Montalcino in Toscanië) op 5 en 6 september 2015. Mogelijk gaat De Glazen Toren ook naar het festival Birra In BO (Bologna). Datum is echter nog niet bekend.

Op 11 mei is De Glazen Toren te gast in Oslo in Noorwegen voor de introductie van haar bieren op de Noorse markt door de grote Noorse importeur Red & White AS.

-20 maart 2015-


Glazen Toren in Noorwegen

Glazen Toren in Noorwegen

De Glazen Toren is vanaf mei 2015 officieel erkend door het Noorse staatsmonopolie Vinmonopolet Retail. Dit betekent dat de grote Noorse wijn en bier invoerder "Red & White Group" Saison D'Erpe Mere, Ondineke en Jan De Lichte over gans Noorwegen zal aanbieden in de winkels van Vinmonopolet, maar ook in tal van pubs en restaurants.

Op termijn zullen de bieren worden opgenomen in de cruiseschepen van Color Line AS, één van de belangrijkste Europese maatschappijen voor cruiseschepen.

-15 januari 2015-


Saison wint Zilver

Saison wint Zilver

De Beer Awards worden jaarlijks georganiseerd. Op het digitaal festival kan iedereen die het wil stemmen op zijn of haar favoriete bier. De Glazen Toren is dan ook trots op de zilveren medaille gewonnen in de categorie Saison.

-13 januari 2015-


Grote interesse opendeurdag

De opendeurdag trok zeer veel geïnteresseerden. Het was een gezellige drukte... Het tienjarig bestaan van de brouwerij is uitvoerig gevierd! Bedankt aan iedereen die aanwezig was.

-13 november 2014-


Vergroting Italiaanse markt

Einde mei was De Glazen Toren de gast van de grote Noord Italiaanse importeur DAPIAN in Treviso Venetië. Naar aanleiding van het succes van de Glazen Torenbieren in Noord Italië en Toscanië tot Rome, werd door de importeur nu ook de exclusiviteit gevraagd voor de verdeling over gans Italië. Gelet op de hechte en vlotte samenwerking met de firma DAPIAN, werd hier op ingegaan.  Binnen enkele maanden zal er dus ook een Jan De Lichte, Dubbelwit of een Saison d’ Erpe Mere kunnen gedronken worden  in pakweg Sicilië of Sardinië.

 

http://www.dapian.info

-30 juli 2014-


Opendeurdag 11 november 2014

Glazen Toren opendeurdag

De kogel is door de kerk: op 11 november 2014 gooit onze brouwerij de deuren open! Op die dag is het immers 10 jaar geleden dat de brouwerij de Glazen Toren door toenmalig burgemeester Etienne Lepage,  de Aalsterse schepen Dirk De Meerleer en professor em. Gilbert Baetslé officieel geopend werd. De laatste jaren werden er geen brouwerijbezoeken meer toegestaan omwille van de voortdurende expansie van het bedrijf. Het is dus thans dé gelegenheid bij uitstek om de installatie te bezichtigen en in een rondleiding een woordje uitleg te krijgen over de werking van de brouwerij. De kennismaking  met de ontwikkeling van een hobbybrouwerij tot een uiterst modern klein bedrijf dat exporteert naar de USA,  Japan,  Italië,  Scandinavië,  British Columbia,  Australië, Oostenrijk,  e.a. is vast en zeker de verplaatsing naar Erpe Mere waard.  Houd dit webnieuws de komende maanden in de gaten en lees meer over de “decenniumplannen” van de brouwerij.

-30 juli 2014-


Nieuws over Ondineke, Oilsjtersen Tripel!

Ondineke in Delhaize

Vanaf september gaat de groep Delhaize in zee met een tweede Glazen torenbier.

ONDINEKE, Oilstersen Tripel,  bier dat sedert enkele maanden van een prachtig  gestyleerde nieuwe wikkel werd voorzien is naast SAISON D’ ERPE MERE  het tweede bier  dat in de winkelrekken van Delhaize terechtkomt. De goudkleurige tripel die op het  Amerikaanse Ratebeer.com met een puntental van 94/100 wordt beoordeeld en door de andere Amerikaanse ratingsite Beeradvocate.com als “exceptional”  wordt aanzien, zal voorlopig enkel in de Oostvlaamse Delhaizes te koop worden aangeboden. In september worden er met Delhaize verdere gesprekken gevoerd over een zeer intense samenwerking.

-30 juli 2014-


Bier naar Australië

experienceIt importeert in Australië

Ook onze Australische tegenvoeters kunnen vanaf februari genieten van de Glazentorenbieren. Een eerste zending werd in januari verscheept via de Italiaanse haven Genua door het Suezkanaal richting Australië. De import gebeurt via de firma Experience.Itbeverages Australië.

-08 januari 2014-


Export naar Japan

exort naar Osaka

Brouwerij De Glazen Toren werkt vanaf dit jaar samen met de grote Japanse invoerder OHTSUKI CO.LTD uit Osaka. Eind januari vertrekt een eerste volledige zeecontainer met 288 vaten Saison, Ondineke, Jan De Lichte en Canaster voor een lange zeereis naar het verre Japan. De bieren zullen in Japan kunnen gedronken worden in het nieuwe Glazen Torenglas.

 

ベルギービール直輸入・販売 大月酒店

沖 俊彦   Toshihiko Oki
〒564-0001 大阪府吹田市岸部北5-10-35 
TEL:06-6387-9178  FAX:06-6387-9175 
E-mail: toki_ohtsukisaketen@hotmail.co.jp
URL:http://www.ohtsuki-saketen.com/

-08 januari 2014-


USA tanktransport

USA tanktransport

Op 31 mei werd omstreeks 6u30 3500 liter Saison d' Erpe Mere en 3500 liter Jan De Lichte overgepompt naar de B. United Inc. LTD tankcontainer 001. om verscheept te worden naar de USA, om in Redding Connecticut afgevuld te worden op vat voor ca. 32 Amerikaanse staten. De Glazentorenbieren zullen vanaf 2013 in de USA ook verkrijgbaar zijn in 37.5 cl flessen, meer bepaald voor restaurants..

-20 juni 2013-


Glazentorenbier in Delhaize

Brouwerij De Glazen Toren werd sinds februari aangenomen leverancier van supermarktketen Delhaize. Dit betekent dat systematisch de Delhaizewinkels (zowel Delhaize als AD Delhaize en Proxi Delhaize )met Glazentorenbier zullen bevoorraad worden. In alle winkels zal de Saison d' Erpe Mere te koop worden aangeboden, in het Aalsterse worden de winkels ook met Ondineke, Oilsjtersen Tripel bevoorraad.

In een aantal supermarkten zullen binnenkort op vooraf aangekondigde tijdstippen degustaties worden gehouden.

-20 juni 2013-