Saison d'Erpe-Mere

Type bier: Saison

Ingrediënten voor vier personen: 8 kleine trostomaten, 1 rijpe avocado, 100 gram licht gerookte forelfilet, 2 eetlepels roomkaas, 2 eetlepels vers citroensap, 1 halve eetlepel fijngehakte verse bieslook, peper uit de molen en zout naar smaak, Saison d’Erpe-Mere, als begeleidend bier

Bereidingswijze:

De kleine trostomaten halveren, de zaadlijst eruit snijden en met weinig zout bestrooien. De rijpe avocado schillen, de pit verwijderen en het vruchtvlees in een mengkom zo fijn mogelijk pureren of met een vork fijn maken. Citroensap erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Eventuele graatjes met een pincet uit de forelfilet verwijderen. In een mengkom doen, met een vork fijn maken en de roomkaas en fijngehakte bieslook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Avocadopuree en het mengsel van forelfilet en roomkaas 30 tot 45 minuten in de koelkast plaatsen. De avocado puree over de gehalveerde tomaten verdelen en met een lepeltje van het mengsel van forelfilet en roomkaas garneren. Een goed gekoeld glas Saison d’Erpe-Mere bij dit aperitiefhapje serveren.

Bedankt aan Han Hidalgo voor dit recept!

biercuisine.be en biercuisine.nl