Bapas

Smaakprofiel analyse saison d’Erpe Mere

Het bier imponeert met zijn stevige schuimkraag en daaronder een sterk parelend vocht. Het oogt  licht geel en er hangt een mystieke sluier in, die erop wijst dat het bier niet werd gefilterd. Het seizoensbier is een bier met een uitgesproken bitterheid. De bitterheid is  citrus-achtig in de neus, droog en zacht in de mond, en de lange afdronk doet denken aan gin bitter. Er gaat ook een heerlijke tarwe frisheid in schuil. Op de achtergrond proeven we een mooie evenwichtige  fruitsmaak (geranium, rijpe citroen) en kruidigheid. Het alcohol percentage van 6,9 % maskeert de onderliggende smake.  

Tijd: 15 min

Aantal personen: 6

Ingrediënten: 250 gram gerookt forelhaasje, 50 gram gestoomde rode biet, 1 kleine jonagold, 15 gram geraspte mierikswortel, 30 gram zure room, 1 el  mayonaise,  3 gram dille,  2 gram sesamzaad, 6 rode/bietenblaadjes (facultatief), P/Z, 

Vinaigrette: 60 ml rode bietensap, 30 ml olijfolie, 30 ml appelazijn, 

Bereidingswijze: 

Open de verpakking van de forelhaasjes en leg ze op een bord.

Neem de rode biet uit de vacuümverpakking. Verzamel het rode bietensap in een kommetje en meng dit met de olijfolie en de appelazijn en kruid af met peper en zout. Haal de mixer er even door.

Meng de mayonaise goed met de mierikswortel en de zure room in een kopje en zet opzij.

Snijd ½  rode biet in blokjes en de andere helft in schijfjes. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Vervolgens snijd je ook de appel in fijne blokjes en voeg bij de rode biet. Hak de verse dille fijn en  meng met de appel - rode biet salade, sesamzaad en enkele lepels vinaigrette.

Schikt vervolgens wat van de salade op een bord. Leg er wat van de forel bovenop. Werk af met de mierikswortel mayonaise, enkele dille takjes, schijfjes rode biet, rode bietenblaadjes  en enkele druppels vinaigrette.

Bierpairing: 

Met de macro biersmaak componenten contrasteren we tot evenwicht. We doen dit door te spelen met de zoet-zuur  balans door enerzijds bij te zoeten met appel en rode biet en anderzijds voor  frisheid te zorgen met de appelazijn en de zure room. De uitgesproken bitterheid verzachten we door zure room, olijfolie, mayonaise en een olierijke vis te gebruiken. Verder sluiten we met appel, papaverzaad, dille, mierikswortel aan bij de fruitige,  bloemige en kruidige hoptoetsen. Hierdoor tillen we smaakcombinatie naar een hoger niveau. Smakelijk!

Tekst en recept door Karl Van Malderen

www.bapas.be

jordan Sneakers | nike dunk highs wheat ridge boys - J.Crew Exclusive nike braata dark gray and black hair color shades Release Date - Fitforhealth