Sepia met doperwten en Saison d'Erpe-Mere

Door Han Hidalgo (biercuisine.nl)

Ingrediënten voor vier personen:

  • 500 gram sepia of pijlstaartinktvis, schoongemaakt en in blokjes
  • 2sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook, uit de knijper
  • 200 gram doperwten, vers of diepvries
  • 1 mespunt saffraandraadjes
  • 1 laurierblaadje
  • 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 2 eetlepels gegrilde rode paprika, in reepjes
  • 2,5 dl visbouillon
  • peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

Doperwten uit de diepvries laten ontdooien. De schoongemaakte en in blokjes gesneden sepia (zeekat; in het Engels cuttlefish, Frans seiche, supion) of pijlstaartinktvis met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De knoflook schillen. De olie in een braadpan verhitten en de blokjes sepia kort aanbraden. Stukjes sjalot en het laurierblaadje toevoegen. Al roerende de bouillon erbij doen en de hittebron op de laagste stand zetten. In ruim 45 minuten of iets langer gaar stoven. Halverwege de stooftijd de saffraandraadjes,  knoflook uit de knijper en doperwten toevoegen. Eventueel extra bouillon gebruiken. Tegen het einde van de stooftijd het laurierblaadje verwijderen en op smaak brengen met peper en zout. Als aperitiefhapje met stokbrood of licht geroosterd brood serveren. Met een reepje gegrilde rode paprika garneren. Serveren met een goed gekoeld glas Saison d’Erpe-Mere van huisbrouwerij De Glazen Toren. Dit bier zorgt voor een verfrissend accent bij dit aperitiefhapje.

 

Han Hidalgo

 

www.biercuisine.nl en www.biercuisine.be