Pasta met preisaus, blauwaderkaas en Saison d'Erpe-Mere

Door Han Hidalgo (Biercuisine.nl)

Benodigdheden voor 4 personen: 

  • 200 gram pasta, spirelli, penne of farfalle
  • 300 gram wit van prei
  • 1 dl slagroom
  • 75 gram blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola, Bleu d' Auvergne, Roquefort
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Het wit van de prei in ringetjes snijden, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Olie in een koekenpan verwarmen en de preiringetjes roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten, slagroom en blauwaderkaas erdoor roeren en warm houden. Het gebruik van Roquefort maakt de saus iets pittiger. Gelijktijdig de pasta in ruim water met een mespuntje zout beetgaar koken. Afgieten en door de warme saus roeren. Voor een smeuïg geheel wat kookvocht door de saus roeren. op smaak brengen met peper en zout. Een goed gekoeld glas Saison d' Erpe Mere erbij serveren. 

 

Han Hidalgo

 

www.biercuisine.nl en www.biercuisine.be