Afdrukken

Gerookte forelfilet met knolselderij, mierikswortel en Ondineke

Ingrediënten:

1 middelgrote langwerpige aubergine

2  sjalotjes

2 teentjes knoflook, uit de knijper

3 theelepels milde kerriepoeder (of ras el  hanout)

3 eetlepels  olijf- of zonnebloemolie

1,5 dl groenten- of gevogeltebouillon

reepjes licht geroosterd stokbrood of volkorenbrood

blaadjes verse koriander of verse munt

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De knoflook schillen. De aubergine schillen en in blokjes of stukken snijden.  De olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot en aubergine roerbakken. Bouillon toevoegen , de hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de pan gedurende 15 tot 20 minuten  stoven. Vijf minuten voor het  einde  van de stooftijd de kerriepoeder (of ras el hanout) en geperste knoflook erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout en met een vork fijn maken. Over schaaltjes verdelen en met  blaadjes verse koriander of verse munt garneren. Serveren met reepjes licht geroosterd stokbrood of volkorenbrood. Een goed gekoeld glas Saison d’Erpe-Mere erbij drinken. Dit sterk parelende strogele bier van 6,5 vol% met een hoppig aroma en een fijne bitterheid in de afdronk komt goed tot z’n recht bij de smaak van de milde kerriepoeder en de subtiele toets van de verse blaadjes koriander of verse munt.

Han Hidalgo (www.biercuisine.be)

Fotografie: M.Therese Bruggeman