Ingrediënten voor vier personen:

300 gram kipfilet, bio kwaliteit

1 teentje knoflook, uit de knijper

2 tot 3 theelepels vijfkruiden poeder (five spice powder)

4 theelepels sesamolie

3 theelepels sesamzaadjes

1 eetlepel licht zoete sojasaus

8 eetlepels gevogeltebouillon

200 gram beetgaar gekookte dunne mihoen of rijstvermicelli

50 gram gemengde sla, kant en klaar

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De kipfilet in zeer dunne reepjes snijden. De olie in een wok verhitten en de reepjes kort wokken,  de vijfkruiden poeder, sojasaus, geperste knoflook en gevogeltebouillon erdoor roeren en vervolgens laten afkoelen. De beetgaar gekookte dunne mihoen of rijstvermicelli samen met de gemengde sla over borden verdelen en de afgekoelde reepjes kipfilet erop rangschikken. De sesamzaadjes zo kort mogelijk verwarmen in een koekenpan zonder vet. Enkele druppels sesamolie en sesamzaadjes over de reepjes kipfilet verdelen. Als salade serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Saison d’Erpe-Mere. Het aangename hoparoma en de lichte citrus toets van dit bier, combineren goed met de kruidige smaak van de kipfilet en de subtiele toets van sesamolie.

Han Hidalgo

www.biercuisine.nl en www.biercuisine.be