Gegrilde courgette, beenham, blauwaderkaas en Ondineke

Ingrediënten voor vier personen:

1 kleine courgette, in schuine plakjes van ongeveer  0,5 cm

250 gram gekookte beenham, in plakjes

125 gram blauwaderkaas, bijvoorbeeld Blue d’Auvergne, Gorgonzola

2 eetlepels bloemenhoning

olijf- of zonnebloemolie

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De plakken courgette lichtjes met de olie bestrijken. Met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De beenham lichtjes met de bloemenhoning bestrijken. De plakken courgette op een grillpan of in een klem op de barbecue kort aan beide kanten roosteren en laten afkoelen. De plakken courgette met de beenham omwikkelen en met een stukje blauwaderkaas garneren. Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Ondineke erbij serveren. Dit goudblonde bier van 8,5 vol%, zacht gehopt met een aangename, milde afdronk, past goed bij de licht geroosterde smaak van de courgette, het lichte zoetje van de bloemenhoning en de zilte smaak van de blauwaderkaas.

Han Hidalgo

Biercuisine