Afdrukken

Gerookte forelfilet met knolselderij, mierikswortel en Ondineke

Ingrediënten voor vier personen:

300 gram licht gerookte forelfilet

150 gram knolselderij, geschild, in flinterdunne reepjes of blokjes; eventueel voetselder

2 tot 3 eetlepels fijn geraspte mierikswortel, uit een potje

3 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt

2 eetlepels Griekse yoghurt

kleine takjes verse dille, voor de garnering

sneden licht geroosterd volkorenbrood

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De mayonaise, yoghurt, knolselderij en mierikswortel goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel in de koelkast gedurende 1 uur plaatsen om iets op te stijven. De knolselderij kan worden vervangen door voetselder (zonder draadjes). Eventuele graatjes met een pincet uit de forelfilet verwijderen. Met een speciaal vormpje rondjes uit het volkorenbrood steken. Op een grillpan de rondjes aan beide kanten licht roosteren. Het mengsel over de rondjes verdelen en met een klein takje verse dille garneren. Een goed gekoeld glas Ondineke van brouwerij De Glazen Toren van 8,5 vol% erbij serveren. Dit verfrissende, fruitige en ongefilterde goudblonde bier met een aangenaam bittertje in de afdronk combineert goed met de gerookte smaak van de forel, de licht geroosterde smaak van het volkorenbrood en de pittige smaak van de mierikswortel.

Han Hidalgo (www.biercuisine.be)                                             

 Fotografie: M.Therese Bruggeman