16 wilde oesters (creuses)

2 eetlepels lichtzoete sojasaus

6 eetlepels lente-ui of dunne prei, flinterdun gesneden

1 teen knoflook, uit de knijper

3 tot 4  theelepels fijn geraspte verse gember

2 eetlepels olie

8 eetlepels visfond

peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

 

De oesterschelpen open maken, het vlees voorzichtig losmaken en in de schelpen laten. De olie in een koekenpan verwarmen en de flinterdun gesneden lente-ui of dunne prei en fijn geraspte verse gember al roerende zo kort mogelijk beetgaar bakken.  Vervolgens de lichtzoete sojasaus, de visfond en geperste knoflook erdoor roeren. Dit mengsel over de oesters verdelen en de oesters op een bord dat in de stomer past per 4 of 6 stuks plaatsen. Zo kort mogelijk stomen en vervolgens over voorverwarmde borden verdelen. Een licht gekoeld proefglas (10 of 15 cl) Ondineke van brouwerij De Glazen Toren erbij serveren. De fruitige en milde hop smaak van dit bier en de zachte afdronk, komen goed tot hun recht bij de smaak van de verse gember in combinatie met de smaak van de oesters en de groenten.  

Han Hidalgo

www.biercuisine.nl en www.biercuisine.be