Benodigdheden voor 2 personen: 

  • 2,5 kg mosselen
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 2 stengels selder
  • koriander
  • 2 limoenen
  • 3 teentjes look
  • 25 cl Jan De Lichte
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Was de mosselen zorgvuldig, verwijder de baarden. Stoof de fijngesneden ui, selder, wortel en look aan in een mosselpot met wat boter. Snijd anderhalve limoen in partjes. Schep de rauwe mosselen in de mosselpot. Schud er de limoenpartjes onder, samen met de grof gesneden koriander. Kruid met peper en zout. Giet 25 cl Jan De Lichte witbier in de mosselpot, en dek toe met het deksel. Breng de mosselen snel aan de kook tot de schelpen zich geopend hebben.  Controleer de gaarheid. Dien met wat verse korianderblaadjes op in een diep bord. Eet met bruin brood en drink er een gekoeld glas Jan De Lichte, witbier bij.