Tonijnfilet met rode paprika, tomaat en Jan de Lichte

Ingrediënten voor vier personen:

4 tonijnfilets, elk 100 tot 125 gram  (MSC certificaat)

1 rode paprika

2 middelgrote trostomaten

2 teentjes knoflook

1 mespunt Cayennepeper (of 1 klein Spaans pepertje, zonder zaadlijst)

15 cl gevogelte- of groente bouillon

6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie of bladselderij

Bereidingswijze:

De tonijnfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De zaadlijst en zaadjes uit de paprika verwijderen en in stukjes snijden. De trostomaten ontvellen, zaadlijst verwijderen en in stukjes snijden. Drie eetlepels olie in een braadpan of wok verhitten en de stukjes paprika en tomaat kort roerbakken. Bouillon al roerende toevoegen, hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 20 minuten stoven. Tegen het einde van het stoven de geperste knoflook erdoor roeren en op smaak brengen met zout en cayennepeper. Naar smaak kan een Spaanse pepertje, in flinterdunne reepjes gesneden, worden gebruikt. Voor een extra pikante toets, extra Cayenne peper gebruiken. Drie eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de tonijnfilets kort om en om bakken.  De tonijnfilets met de paprika- tomatensaus over voorverwarmd borden verdelen. Met fijngeknipte bladpeterselie of bladselderij garneren. Met kleine aardappelkroketjes of saffraanrijst serveren. Een goed gekoeld glas Jan de Lichte erbij serveren. Dit verfrissende bier past goed bij de licht pikante smaak van de saus.

 

Han Hidalgo - Bier Cuisine (biercuisine.nl - biercuisine.be)