Afdrukken

Komkommerrolletje met tonijn, tomaat, rode paprika en Jan de Lichte

Ingrediënten voor vier personen:

1 kleine komkommer, in dunne reepjes

250 gram tonijn uit blik, op olie (of verse tonijn, indien voorradig)

1 grote trostomaat, ontveld, zonder zaadlijst, in blokjes

1 halve rode paprika, zonder zaadlijst, in blokjes

2 teentjes knoflook, uit de knijper

1 mespunt Cayenne poeder (optie)

radijsjes, flinterdun gesneden

3 eetlepels blaadjes verse munt

3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

De olie van de tonijn opvangen en bewaren. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes tonijn samen met de blokjes tomaat en rode paprika roerbakken. De geperste knoflook en de opgevangen olie erdoor roeren.  Nog kort op de laagste hittebron verwarmen. Iets laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout. Voor een pikante toets 1 mespunt Cayenne poeder erdoor roeren (optie). Dit mengsel af laten koelen en na het afkoelen over de dunne reepjes komkommer verdelen. Oprollen en eventueel met een prikkertje vastzetten. Met de flinterdun gesneden radijsjes en blaadjes verse munt garneren. Een goed gekoeld glas Jan de Lichte van 7 vol% erbij serveren. Dit verfrissende witbier combineert goed met de smaak van de tonijn en groenten en de frisse toets van de komkommer, radijsjes en blaadjes verse munt.

 

Han Hidalgo

Biercuisine