Ananas, bacon, pikante ui en Jan de Lichte

Ingrediënten voor vier personen:

300 gram verse ananas, geschild, middennerf verwijderd

150 gram bacon, in dunne plakjes

2 middelgrote uien, geschild, in dunne ringen

2 tot 3 theelepels grove, pikante rode paprikapoeder

5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

6 tot 8 eetlepels groente- of gevogeltebouillon

peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de ringen ui kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron 4 tot 5 minuten verwarmen. Na het verwarmen de grove pikante rode paprikapoeder erdoor roeren. De ananas in gelijkmatige stukjes snijden en met de bacon omwikkelen. Twee eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de omwikkelde ananas om en om bakken tot de bacon lichtbruin van kleur is geworden. Over voorverwarmde bordjes verdelen en met de ringen ui garneren. Een goed gekoeld glas Jan de Lichte van 7 vol% erbij serveren. Dit fruitige,  licht kruidige en verfrissende witbier past goed bij het lichte zoetje van de ananas, de licht zilte smaak van de bacon en de pikante toets van de ringen ui.

Han Hidalgo

Biercuisine