Afdrukken

Salade van artisjok, feta, witte bonen, tomaat en Jan de Lichte

 

Ingrediënten voor vier personen:

 

4 kleine artisjokken, gekookt, op (olijf)olie, in blik of pot

5 eetlepels kleine blokjes feta, op olijfolie

4 eetlepels olijven gevuld met rode paprika

6 eetlepels gekookte (grote) witte bonen, uit pot of blik

1 grote trostomaat

2 eetlepels vers citroen- of limoensap

4 eetlepels olijfolie, extra vierge

1 eetlepel bloemenhoning

75 gram gemengde sla met o.a. rucola, snijbiet

peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

 

In een mengkom de olijfolie, het citroen- of limoensap en de bloemenhoning met een staafmixer mengen. Op smaak brengen met peper en zout en ongeveer 1 uur in de koelkast plaatsen. De kleine artisjokken halveren. Tomaat halveren, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in dunne reepjes of plakjes snijden. De gemengde sla over bordjes verdelen en de gehalveerde artisjokken, blokjes feta, witte bonen, reepjes tomaat en olijven erop rangschikken. De dressing uit de koelkast halen, nog goed roeren en over de sla verdelen. Een goed gekoeld glas Jan de Lichte van 7 vol% erbij serveren. Dit frisse, fruitige witbier komt goed tot z’n recht bij de frisse smaak van de dressing in combinatie met de gevarieerde smaak van de overige ingrediënten.

 

Han Hidalgo www.biercuisine.be en www.biercuisine.nl