Tomaat met krab, groene asperges en Jan de Lichte

Ingrediënten voor vier personen:

4 tot 5 middelgrote trostomaten

200 gram krabbenvlees, gekookt

4 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt

12 verse groene asperge punten, schoongemaakt

1 eetlepel verse fijngeknipte bieslook

peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

De aspergepunten in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen. De trostomaten halveren en zoveel mogelijk uithollen. De holte met weinig zout bestrooien. In een mengkom het krabbenvlees met de mayonaise en de fijngeknipte bieslook mengen. Op smaak brengen met peper en zout en over de trostomaten verdelen. Met puntasperges garneren. Een goed gekoeld glas Jan de Lichte van 7 vol% erbij serveren.  De fruitige aroma’s van dit witbier met een aangename grapefruit toets en een lichte kruidigheid komen goed tot hun recht bij de zachte smaak van de krab in combinatie met de frisse smaak van de tomaat.

Han Hidalgo (http://www.biercuisine.nl/)