Door Han Hidalgo (biercuisine.nl)

 

Ingrediënten voor vier personen:

 

  • 500 gram konijnenrugfilet van tam konijn
  • 2 sjalotjes
  • 6 gedroogde, ontpitte pruimen, liefst pruneaux d' Agen
  • 3 dl groenten- of gevogelte bouillon
  • 1 dl Canaster, voor het wellen
  • 4 eetlepels Canaster, voor de saus
  • 1 mespunt fijngehakte rozemarijn
  • 4 kleine takjes verse rozemarijn, voor de garnering
  • 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 2 eetlepels boter
  • peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

 

De gedroogde, ontpitte pruimen in stukjes snijden en gedurende 2  uur in de Canaster wellen. De konijnenrugfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. Gewelde stukjes pruim, bouillon en fijngehakte rozemarijn toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 20 tot 25 minuten stoven. Eventueel extra bouillon toevoegen.  Tegen het einde van de stooftijd 4 eetlepels Canaster toevoegen. Na het stoven met een staafmixer pureren en eventueel zeven. De saus warm houden. Een mengsel van 2 eetlepels olie en boter in een koekenpan verhitten en de konijnenrugfilets om en om bakken. In aluminiumfolie wikkelen en kort in een voorverwarmde oven plaatsen. Uit de aluminiumfolie halen en in gelijkmatige plakjes snijden. Over voorverwarmde borden met de saus verdelen en met een klein takje rozemarijn garneren. Serveren met aardappelkroketjes en beetgaar gekookte broccoliroosjes. Een licht gekoeld glas Canaster erbij serveren.

 

Han Hidalgo

 

www.biercuisine.nl en www.biercuisine.be