Benodigdheden

  • 1 kg everzwijnragout
  • 150 gram gerookt spek in flinke dobbelsteentjes
  • 2 gesneden uien
  • 2 teentjes look
  • 2 wortelen, in schijfjes
  • 250 gram Parijse champignons, gesneden
  • peper en zout
  • tijm 
  • laurier
  • 1 eetlepel roze peperbessen
  • peterselie
  • tuinkers
  • 3 dl wildfond
  • 4 dl Canaster Winterscotch
  • 5 eetlepels bloem
  • 100 gram roomboter

Bereidingswijze

Bak het spek kort aan in de hete boter, en voeg er de drooggedepte everzwijnblokjes beetje bij beetje aan toe zodat ze dicht schroeien en niet beginnen te sudderen in eigen vocht. Roer er ui en knoflook onder en laat kort mee aanbakken. Voeg de wortelschijfjes toe en meng alles goed. Voeg wildbouillon en Canaster Winterscotch toe, en breng op smaak met tijm, laurier, peper en zout. Voeg ook de roze peperbessen toe. Laat de stoofpot een uurtje rustig pruttelen. Bak ondertussen de champignons in een pan met wat hete boter tot ze “zingen”. Voeg ze een kwartiertje voor het einde van de kooktijd toe aan de stoofpot. Meng tenslotte de malse boter met de bloem, en roer het mengsel beetje bij beetje onder de stoofpot om voldoende binding te geven. Strooi wat gehakte peterselie en een toefje tuinkers over het vlees.