De brouwerij

Brouwerij De Glazen Toren, opgericht in 2004, blijft een initiatief van twee aan CTL Gent afgestudeerde brouwmeesters, Jef Van den Steen, gekend bierauteur, en zijn “compagnon de route” sinds 1988, Dirk De Pauw.

De brouwerij zette zich de voorbije 14 jaren op de (internationale) kaart met een aantal eigen merkbieren.  Grootste afzetmarkten zijn op dit ogenblik de USA, Italië, Noorwegen, Zweden, Japan, Oostenrijk en British Columbia. In 2018 zal de aandacht ook op Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië worden toegespitst.  Met 80 % van de productie bestemd voor genoemde landen, is De Glazen Toren vooral een exportbrouwerij.

Toch wordt de lokale verankering steeds belangrijker voor de sterk groeiende brouwerij. Terwijl de exportmarkt al jaren bevoorraad wordt met vaten (type Kkeg 20 L), zet de brouwerij vanaf 2018 ook in op vatenbier voor de Belgische markt!

Saison d’ Erpe Mere werd al snel een bestseller, gevolgd door Ondineke  Oilsjtersen Tripel,  Jan De Lichte Dubbelwit, Canaster Winterscotch, Cuvée Angélique, en natuurlijk ook onze sterke groeier, Lentebier.

De bieren worden gebrouwen in een moderne 25 Hl installatie in Erpe-Mere. Gelet op de sterk groeiende vraag en het plaatsgebrek op de huidige site hoopt de brouwerij in 2018 een ruim pand te verwerven in een geschikte zonering om een tweede plant te openen.

De missie van de brouwerij blijft ongewijzigd: op ambachtelijke wijze natuurbier brouwen  in een moderne installatie, met enkel de beste grondstoffen en zonder toevoeging van om het even welk kunstmatig additief!

De brouwerij wenst in 2018 in te spelen op nieuwe trends en werkt  aan de ontwikkeling van een blond en fijn gehopt laag alcoholisch bier. Het nieuwe bier, vooreerst door de brouwerij afgevuld op 33 cl flesjes, wordt verwacht tegen de zomer van 2018! 

Kort nieuws

 • De Glazen Toren in de Spaanse Zon

  De Glazen Toren bij de nieuwe Spaanse importeur en onder de Spaanse zon in Barcelona, Madrid en Valencia!!!

  Meer lezen...  
 • De Glazen Toren maakt een nieuwe intrede in Japan!

  Jef met Koichi Fujita

  De brouwerij sloot een overeenkomst met Japanner Koichi Fujita, eigenaar van 5 ultra moderne, grote pubs in Tokyo en één pub in de stad Sendai.

  Meer lezen...  
 • Saison wint in Noorwegen

  De Glazen Toren valt in de prijzen in Noorwegen met Saison d'Erpe Mere!

  Meer lezen...  

Contact

Brouwerij De Glazen Toren


Glazentorenweg 11, 9420 Erpe-Mere
+32 53 83 03 80
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

HRA: 71501
BTW: 478 337 286
Acc.: BE/1G000133700

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste info over de brouwerij