De brouwerij

Brouwerij De Glazen Toren, opgericht in 2002, is een initiatief van twee aan CTL (thans HO) Gent afgestudeerde brouwmeesters, Jef Van den Steen, gekend bierauteur, en zijn “compagnon de route” sinds 1988, Dirk De Pauw.

De brouwerij zette zich al dadelijk op de (internationale) kaart met een aantal eigen merkbieren met als voortrekker “Saison d’ Erpe Mere” winnaar ondertussen van tal van internationale prijzen en in mei 2019 door de krant Het Nieuwsblad gekroond als beste Belgische Saison.

Grootste afzetmarkten zijn op dit ogenblik de USA, Italië, Noorwegen, Zweden, Japan, Oostenrijk, Ierland en Groot-Brittannië.  Ook de Nederlandse markt kent een sterke groei. Vanaf januari 2021 wordt er ook geëxporteerd naar Australië en de Russische federatie. Met 80 % van de productie bestemd voor genoemde landen, is De Glazen Toren vooral een exportbrouwerij.

Toch is ook de lokale verankering belangrijk voor de sterk groeiende brouwerij. Zeer onlangs werden de bieren opgenomen in de korf van de aankoopcentrale Prik & Tik, en werd de samenwerking met Delhaize/Le Lion herbevestigd.

De bieren worden gebrouwen in een moderne 25 Hl installatie in Erpe-Mere. Gelet op de sterk groeiende vraag en het plaatsgebrek op de huidige site werd de brouwerij voor verdere groei genoodzaakt uit te kijken naar een bijkomende locatie. Deze werd gevonden in de Industriezone AALST ZUID III, waar een bijzondere ruime productiehal werd aangekocht. Deze werd volledig gerenoveerd en uitgerust voor de verdere expansie van de brouwerij. Op deze site werden 6 gekoelde cylindroconische gistingstanks van 37 Hl/elk geïnstalleerd. Tegelijkertijd werd er een nieuwe Italiaans- Duitse afvullijn geplaatst voor 33 cl flesjes, en een ultramoderne hergistingskamer.

Ondanks alle investeringen in high-tech toestanden blijft de missie van de brouwerij  ongewijzigd: op ambachtelijke wijze smaakvol natuurbier brouwen  in een moderne installatie, met enkel de beste grondstoffen en zonder toevoeging van om het even welk kunstmatig additief!

 

Jef & Dirk

 
nike dunk high black leather chair for sale | Women's Nike Air Force 1 trainers - Latest Releases , Ietp

Contact

Brouwerij De Glazen Toren


Glazentorenweg 11, 9420 Erpe-Mere
+32 53 83 03 80
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

HRA: 71501
BTW: 478 337 286
Acc.: BE/1G000133700