De brouwerij

Brouwerij De Glazen Toren, gevestigd in Erpe Mere, is ondertussen twaalf jaar actief in de Belgische en internationale bierwereld. Het initiatief van brouwmeesters Jef Van den Steen en Dirk De Pauw, beiden afgestudeerden van de Gentse brouwerijschool C.T. L. , samen met derde partner Mark De Neef,  blijft verder evolueren op de weg naar professionalisering, modernisering en brouwtechnische innovaties, uniek in de wereld van de kleinere brouwerijen.

Investeren in een brouwinstallatie die op en top innovatief is en kwaliteitsbevorderend werkt, zonder evenwel de voeling met en het zicht op het brouwproces te verliezen zoals nogal eens het geval is in computergestuurde bierfabrieken, blijft de komende jaren voor de brouwers Jef en Dirk bijzonder belangrijk.

De brouwerij blijft zich bijzonder sterk profileren in de exportmarkt. Naast de reeds gekende export in bulktransport naar de USA, in vaten naar Italië, en verder naar Zweden (Systembolaget), Oostenrijk, Denemarken, Canada en British Columbia werden in 2015 bijkomende belangrijke markten aangeboord. Noorwegen (Vinmonopolet) , Frankrijk en Spanje worden in 2016 belangrijke handelspartners voor de brouwerij.

De Glazen Toren werkt ook aan een fijnmazig verdeelnet in Vlaanderen en Brussel. Nationale verspreiding via Delhaize en verspreiding via nieuwe grote drankenhandels vullen elkaar aan.

Welkom op de website van Brouwerij De Glazen Toren!

Kort nieuws

 • De Glazen Toren in de Spaanse Zon

  De Glazen Toren bij de nieuwe Spaanse importeur en onder de Spaanse zon in Barcelona, Madrid en Valencia!!!

  Meer lezen...  
 • De Glazen Toren maakt een nieuwe intrede in Japan!

  Jef met Koichi Fujita

  De brouwerij sloot een overeenkomst met Japanner Koichi Fujita, eigenaar van 5 ultra moderne, grote pubs in Tokyo en één pub in de stad Sendai.

  Meer lezen...  
 • Saison wint in Noorwegen

  De Glazen Toren valt in de prijzen in Noorwegen met Saison d'Erpe Mere!

  Meer lezen...  

Contact

Brouwerij De Glazen Toren


Glazentorenweg 11, 9420 Erpe-Mere
+32 53 83 03 80
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

HRA: 71501
BTW: 478 337 286
Acc.: BE/1G000133700

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste info over de brouwerij